Inlägget innehåller reklam för Bagaren och Kocken Glutenfri sockerkaka med mandelmassa100 g rumsvarmt smör135 g (1 1/2 dl) strösocker150 g mandelmassa (köpt eller hemmagjord)2 ägg75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl75 g (1 dl) potatismjöl1 tsk pulveriserat psyllium1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsockerSmör och potatismjöl till formenVispa ihop smör och strösocker med elvisp.Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten.Rör ner äggen ett i taget.Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.Klicka ut smeten i en smord sockerkaksform (ca 1,5 liter) mjölad med potatismjöl. Formen jag använder kommer från Nordic Ware och finns att köpa HÄR.Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Den underbart vackra bakformen hittar du här: Jubilee BakformProva även mina recept på:Glutenfri sockerkakaGlutenfri succékakaGlutenfri toscakakaNaturligt glutenfri blåbärskakaGlutenfri sandkakaGlutenfri chokladsockerkaka