Annons

Glutenfri sockerkaka med mandelmassa

Naturligt glutenfri sockerkaka där jag tillsatt mandelmassa i smeten. Jag gillar verkligen att baka med mandelmassa och tycker att det ger en god smak och saftighet till kakan.

Glutenfri sockerkaka med mandelmassa

Glutenfri sockerkaka med mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
135 g (1 1/2 dl) strösocker
150 g mandelmassa (köpt eller hemmagjord)
2 ägg
75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl
75 g (1 dl) potatismjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Smör och potatismjöl till formen

  1. Vispa ihop smör och strösocker med elvisp.
  2. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten.
  3. Rör ner äggen ett i taget.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  5. Klicka ut smeten i en smord sockerkaksform mjölad med potatismjöl.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.

Glutenfri sockerkaka med mandelmassa

Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar