Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kökets favoriter. Glutenfri sockerkaka med mandelmassa 100 g rumsvarmt smör 135 g (1 1/2 dl) strösocker 150 g mandelmassa (köpt eller hemmagjord) 2 ägg 75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl 75 g (1 dl) potatismjöl 1 tsk fiberhusk 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Smör och potatismjöl till formen Vispa ihop smör och strösocker med elvisp. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten. Rör ner äggen ett i taget. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Klicka ut smeten i en smord sockerkaksform (ca 1,5 liter) mjölad med potatismjöl. Formen jag använder kommer från Nordic Ware och finns att köpa här (annonslänk). Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Prova även mina recept på: Glutenfri sockerkaka Glutenfri succékaka Glutenfri toscakaka Naturligt glutenfri blåbärskaka Glutenfri sandkaka Glutenfri chokladsockerkaka