Annons

Glutenfri sockerkaka

Finns det något mer klassiskt fikabröd än sockerkaka? Så enkelt och så gott! Här kommer ett grundrecept på en klassisk glutenfri sockerkaka som är enkel att lyckas med.

Glutenfri sockerkaka

Glutenfri sockerkaka
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl (75 g) potatismjöl
2 1/2 dl (150 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
75 g smör
1 dl mjölk
Smör och potatismjöl till formen

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Smält smöret och blanda med mjölken.
  4. Vänd eller sikta ner de torra ingredienserna i smeten växelvis med vätskan. Rör försiktigt till en jämn smet utan klumpar.
  5. Smöra en sockerkaksform och mjöla med potatismjöl. (Jag använde formen Crown från Nordic Ware som rymmer 2,4 liter).
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30-40 minuter. Känn efter med en sticka, när den är torr är sockerkakan färdig. Ta ut kakan och låt den stå i formen i minst 5 minuter innan du stjälper upp den.

Enkel glutenfri sockerkaka

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri sockerkaka”

  1. Mikael skriver: 12 september, 2019

    Väldigt enkel och trevlig kaka att göra. Går utmärkt att omvandla till apelsin-choklad, chokladkaka osv utan problem.


    1. Anneli Andersson skriver: 12 september, 2019

      Vad roligt att du gillar den. Tack för tipsen, det låter jättegott!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar