Här har jag utgått från mitt recept på glutenfri Skogaholmslimpa men gjort vissa justeringar och tillsatt solroskärnor. Recept på Skogaholmslimpa hittar du här: Glutenfri Skogaholmslimpa Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration! Glutenfri solroslimpa (2 limpor) 50 g jäst 400 g (4 dl) vatten 10 g (1 msk) pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium/Fiberhusk 30 g (2 msk) rapsolja 100 g (3/4 dl) ljus sirap (går att minska) 1 tsk salt 17 g (1 dl) pofiber 60 g (1 dl) solroskärnor 175 g (3 1/2 dl) durramjöl (går att byta ut mot 175 g mjölmix) 300 g (5 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax basmjöl) Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Vispa ner psyllium och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt olja, sirap, salt, pofiber, durramjöl och mjölmix. Arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar. Strö lite mjölmix runtom den kladdiga degen och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och dela den i två delar. Forma till avlånga limpor och lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda limporna i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200 grader. Fortsätt att grädda limporna i ytterligare ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på fler goda glutenfria limpor och formbröd: Glutenfri bovetelimpa Glutenfri formfranska med havre Glutenfri sportlimpa Glutenfritt rostbröd Glutenfri sirapslimpa Glutenfri brioche i form Glutenfritt morotsbröd