Glutenfri sportlimpa25 g jäst400 g (4 dl) vatten20 g (2 msk) chiafrön, krossade eller hela10 g (1 msk) fiberhusk30 g (1 dl) fibrex70 g (2 dl) glutenfria havregryn20 g (1 msk) mörk sirap13 g (1 msk) olivolja1 tsk salt20 g (2 msk) solroskärnor20 g (2 msk) pumpakärnor10 g (1 msk) linfrön10 g (1/4 dl) chiamjöl, kan ersättas med teffmjöl150 g (2 1/2 dl) teffmjöl45 g (3 msk) lingonsyltUppvispat ägg och blandade frön till garneringSmula ner jästen i en bunke.Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med det.Vispa ner chiafrön, fiberhusk, fibrex och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.Tillsätt resterande ingredienser utom lingonsylten och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter. Tillsätt lingonsylten och arbeta degen lite till.Låt den kladdiga degen jäsa under bakduk i 30 minuter.Forma degen till ett bröd och lägg det på en plåt med bakplåtspapper.Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över frön.Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Fler recept på glutenfritt bröd:Glutenfri fitnesslimpaNaturligt glutenfritt rostbrödGlutenfri filmjölkslimpaGlutenfri sirapslimpaGlutenfritt potatisbröd