Glutenfri succékaka 100 g smör 2 ägg 250 g (2 3/4 dl) strösocker 100 g (2 1/2 dl) mandelmjöl 70 g (1 1/4 dl) rismjöl Smör och mandelmjöl till formen Chokladtopping: 200 g glutenfri mjölkchoklad 1 dl vispgrädde 1 msk smör Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och luftigt med elvisp. Vänd ner mandelmjöl och rismjöl i smeten. Tillsätt det smälta smöret och rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter. Låt svalna. Bryt chokladen i bitar och låt smälta på svag värme i en kastrull på spisen tillsammans med vispgrädden. Ta av från värmen och rör ner det kalla smöret. Rör ordentligt till en jämn chokladsmet. Bred ut toppingen på kakan och ställ kallt en stund. Det går alldeles utmärkt att göra kakan dagen innan den ska serveras, den blir nästan ännu godare då. Strö gärna lite flingsalt över innan servering och servera succékakan med vispad grädde. Tips på fler goda glutenfria mjuka kakor: Glutenfri mjuk snickerskaka Glutenfri kladdkaka med daimtopping Glutenfri toscakaka Naturligt glutenfri blåbärskaka Glutenfri sockerkaka Glutenfri silviakaka