Annons

Glutenfri succékaka

Den här kakan har jag valt att kalla för succékaka av den enkla anledningen att den alltid gör succé. För vem kan motstå en saftig mandelkaka toppad med ett krämig täcke av choklad?

Glutenfri mjölkchokladkaka

Glutenfri succékaka
100 g smör
2 ägg
250 g (2 3/4 dl) strösocker
100 g (2 1/2 dl) mandelmjöl
70 g (1 1/4 dl) rismjöl
Smör och mandelmjöl till formen

Chokladtopping:
200 g glutenfri mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker vitt och luftigt med elvisp.
  3. Vänd ner mandelmjöl och rismjöl i smeten.
  4. Tillsätt det smälta smöret och rör försiktigt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter. Låt svalna.
  7. Bryt chokladen i bitar och låt smälta på svag värme i en kastrull på spisen tillsammans med vispgrädden. Ta av från värmen och rör ner det kalla smöret. Rör ordentligt till en jämn chokladsmet.
  8. Bred ut toppingen på kakan och ställ kallt en stund. Det går alldeles utmärkt att göra kakan dagen innan den ska serveras, den blir nästan ännu godare då.

Strö gärna lite flingsalt över innan servering och servera succékakan med vispad grädde.

Annons

Glutenfri succékaka

Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri succékaka”

  1. Elisabeth skriver: 13 november, 2019

    Kan man byta ut rismjölet mot enbart mandelmjöl?


    1. Anneli Andersson skriver: 13 november, 2019

      Hej! Jag har inte provat men det borde gå bra. Lycka till!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar