Glutenfri Sverigekaka 3 ägg 2 1/2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 tsk fiberhusk 2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda 1 dl kokande vatten Fyllning: 125 g smör 1 dl mjölk 3 msk vaniljsocker Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och luftigt. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Tillsätt det kokande vattnet och rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig, stickan ska vara torr. Låt kakan svalna och skär den sedan på mitten i två bottnar. Smält smöret till fyllningen, tillsätt mjölken och låt koka upp. Rör ner vaniljsockret och låt fyllningen småkoka under omrörning i ett par minuter. Bred ut fyllningen på snittsidan av sockerkaksbottnarna och lägg ihop dem. Låt gärna kakan stå i kylen och safta till sig ett tag innan servering, den är perfekt att göra dagen innan den ska serveras. Pudra över florsocker innan servering och servera gärna kakan med vispgrädde och jordgubbar om du vill göra den extra festlig. Om du gillar Sverigekakan så gillar du säkert också glutenfri toscakaka, glutenfri rabarberkaka och glutenfri morotskaka.