Glutenfri tårtbotten4 ägg2 dl (180 g) strösocker1 dl (80 g) potatismjöl1 dl (60 g) glutenfri mjölmix (Semper mix)1 1/2 tsk bakpulverSmör och potatismjöl till formenVispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Det är viktigt att vispa länge för att tårtbottnen ska bli hög och luftig.Blanda potatismjöl, mjölmix och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet.Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, mjölad med potatismjöl.Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig innan du tar ut den. Låt svalna och skär sedan kakan i tre jämna bottnar. På bilden har jag använt tårtbottnen till en himmelsk glutenfri jordgubbstårta. Fler tips på glutenfria tårtor:Glutenfri prinsesstårtaGlutenfri jordgubbstårtaGlutenfri födelsedagstårtaGlutenfri snickerstårtaGlutenfri smörgåstårtaGlutenfri morotstårta