Prova även att baka en glutenfri äppeltoscakaka. Glutenfri toscakaka 100 g smör 2 ägg 135 g (1 1/2 dl) strösocker 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl (60 g) mandelmjöl 1 dl (60 g) glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix 1/2 dl (50 g) vispgrädde (eller mjölk) Toscaglasyr: 100 g smör 1 dl strösocker 2 msk glutenfri mjölmix 2 msk vispgrädde (eller mjölk) 50 g mandelspån Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt. Blanda ihop bakpulver, mandelmjöl och glutenfri mjölmix och vänd ner i smeten tillsammans med grädden och det smälta smöret. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Gör glasyren under tiden som kakan står i ugnen. Smält smöret till glasyren i en kastrull på spisen. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop på svag värme under omrörning tills smeten tjocknar. Häll glasyren över den varma kakan och bred ut den i ett jämnt lager över kakan. Grädda i mitten av ugnen tills glasyren får fin färg, det tar ca 10-15 minuter. Låt toscakakan svalna innan servering.