Glutenfri vit kladdkaka 125 g smör 100 g vit choklad 2 ägg 180 g (2 dl) strösocker 20 g (1 msk) ljus sirap 1/4 tsk salt 2 tsk vaniljsocker 125 g (2 1/2 dl) rismjöl eller annat glutenfritt mjöl Smör och kokos till formen Smält smöret. Grovhacka den vita chokladen och låt smälta i smöret. Rör om. Vispa ihop ägg, socker, sirap, salt, vaniljsocker och rismjöl. Vispa bara lätt för hand, ej med elvisp. Vispar man för mycket blir kakan luftig och inte lika kladdig. Det går också bra att röra ihop ingredienserna med en slev. Tillsätt chokladsmöret och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter), strödd med kokos. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna och ställ gärna kakan kallt några timmar innan servering så blir den perfekt kladdig. Servera gärna med vispgrädde och jordgubbar eller andra bär. Fler recept på glutenfri kladdkaka: Glutenfri kladdkaka med daimtopping Glutenfri mazarinkladdkaka Glutenfri kladdkaka Glutenfri kladdkaka med kokosbotten Glutenfri äppelkladdkaka Glutenfri chokladbollskladdkaka Glutenfri jordgubbskladdkaka