Annons

Glutenfri vit kladdkaka

Kladdkaka med vit choklad är verkligen helt underbart gott! Jag älskar den lena, söta smaken och kladdiga konsistensen. Vit kladdkaka passar bra att garnera med jordgubbar eller andra bär och är ett enkelt och gott alternativ till tårta tex till midsommar eller sommarens alla kalas.

Glutenfri vit kladdkaka

Glutenfri vit kladdkaka
125 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
180 g (2 dl) strösocker
20 g (1 msk) ljus sirap
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
125 g (2 1/2 dl) rismjöl eller annat glutenfritt mjöl
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret.
  2. Grovhacka den vita chokladen och låt smälta i smöret. Rör om.
  3. Vispa ihop ägg, socker, sirap, salt, vaniljsocker och rismjöl. Vispa bara lätt för hand, ej med elvisp. Vispar man för mycket blir kakan luftig och inte lika kladdig. Det går också bra att röra ihop ingredienserna med en slev.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter), strödd med kokos.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna och ställ gärna kakan kallt några timmar innan servering så blir den perfekt kladdig.

Servera gärna med vispgrädde och jordgubbar eller andra bär.

Annons

Glutenfri vit kladdkaka

Vit glutenfri kladdkaka

Dela på:

Annons

Laddar