Annons

Glutenfria amerikanska blåbärspannkakor

Otroligt goda glutenfria amerikanska pannkakor med blåbär i smeten. Tjocka och fluffiga amerikanska pannkakor är så gott och med blåbär i blir de om möjligt ännu godare. Servera dem som en lyxig brunch med lönnsirap och extra blåbär eller andra bär.

Glutenfria amerikanska blåbärspannkakor

Glutenfria amerikanska blåbärspannkakor (ca 12 st)
125 g (ca 2 1/4 dl) rismjöl eller glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
200 g (2 dl) filmjölk
30 g (2 msk) smält smör eller olja
1 ägg
Ca 2 dl blåbär (frysta går bra)

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt filmjölk och smält smör eller olja och vispa ihop till en smet.
  3. Knäck i ägget och vispa lite till.
  4. Vänd ner blåbären.
  5. Grädda små pannkakor i smör i en stekpanna, några minuter på varje sida, tills de fått fin färg.

Glutenfria blåbärspannkakor

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar