Glutenfria apelsindoftande solrosfrallor (8 st) 50 g jäst 2 dl vatten 2 dl apelsinjuice (gärna färskpressad) 1 msk fiberhusk 1 dl pofiber 2 dl havregryn (ren havre) 1 tsk salt 1 msk olja 1 msk honung 1 dl solroskärnor 4 1/4 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och apelsinjuice till 37 grader och lös upp jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk, pofiber och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Rör ner resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i några minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp den lösa degen på ett bakbord mjölat med mjölmix eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjölmix så att degen blir hanterbar men arbeta den så lite som möjligt. Forma degen till bullar. Låt jäsa på plåten under bakduk i ca 30 minuter. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på andra goda glutenfria frallor: Glutenfria fröfrallor, glutenfria favoritfrallor, glutenfria flätade frallor och glutenfria havrefrallor.