Glutenfria apelsinkakor (25 st) 50 g rumsvarmt smör 135 g (1 1/2 dl) strösocker 2 tsk vaniljsocker 45 g (1/2 dl) rapsolja 2 tsk fiberhusk 1/2 tsk hjorthornssalt 1/2 apelsin, finrivet skal 110 g (2 dl) glutenfri mjölmix Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Rör ner oljan, lite i taget. Blanda ihop fiberhusk, hjorthornssalt, apelsinskal och mjölmix i en bunke. Tillsätt det till smeten och rör ihop till en deg. Låt degen stå kallt en stund, minst 15 minuter. Rulla ut degen till en längd och dela den i 25 bitar. Rulla till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 15-20 minuter. Tips på andra glutenfria recept med citrus: Glutenfria chokladsnittar med apelsin Glutenfri citroncheesecake Glutenfria apelsindoftande solrosfrallor Glutenfri citronsockerkaka