Annons
Annons

Glutenfria apelsinkakor

Glutenfria spröda och frasiga småkakor med en frisk och härlig smak av apelsin. Egentligen var det här tänkt att bli glutenfria drömmar med apelsinsmak men de flöt ut mer än jag räknat med och resultatet blev troligtvis mer lyckat än om det inte "misslyckats".

Glutenfria apelsinkakor

Glutenfria apelsinkakor (25 st)
50 g rumsvarmt smör
135 g (1 1/2 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
45 g (1/2 dl) rapsolja
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk hjorthornssalt
1/2 apelsin, finrivet skal
110 g (2 dl) glutenfri mjölmix

  1. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.
  2. Rör ner oljan, lite i taget.
  3. Blanda ihop fiberhusk, hjorthornssalt, apelsinskal och mjölmix i en bunke. Tillsätt det till smeten och rör ihop till en deg. Låt degen stå kallt en stund, minst 15 minuter.
  4. Rulla ut degen till en längd och dela den i 25 bitar. Rulla till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 15-20 minuter.
Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar