Glutenfria äppelrutor med havreströssel255 g (4 1/4 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Semper fin mix)135 g (1 1/2 dl) strösocker1 msk bakpulver150 g smör1 ägg160 g (2 dl) äppelmosca 1/2 tsk malen kanelHavreströssel:50 g smör60 g (1 1/2 dl) havregryn (ren havre)90 g (1 dl) strösocker1 tsk vaniljsocker1. Blanda mjölmix, strösocker och bakpulver i en bunke.2. Finfördela smöret i mjölblandningen.3. Knäck i ägget och blanda ihop till en deg.4. Tryck ut degen i en liten form eller långpanna (min har måtten 20x30 cm) klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjölmix om degen är kladdig så går det lättare att trycka ut den.5. Bred ut äppelmoset över degen och strö över kanel.6. Smält smöret till havreströsslet. Rör ner havregryn, strösocker och vaniljsocker. Smula strösslet över äppelmoset.7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.Tips! Servera kakan med vispad grädde eller vaniljsås. Kakan innan den gräddas i ugnen. Den nygräddade kakan.Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Tips på fler goda glutenfria recept som bakas i långpanna:Glutenfria jordnötsrutor med chokladGlutenfria strösselrutorGlutenfria blondiesGlutenfri daimfudgekakaGlutenfria browniesGlutenfria limerutorNougatrutor i långpanna