Glutenfria bagels (10 st) 25 g jäst 5 dl vatten (37 grader) 1 msk fiberhusk 2 tsk salt 1 msk rapsolja 2 msk ljus sirap 5 dl glutenfri grov mjölmix, tex Semper grov mix 6 dl glutenfri ljus mjölmix, tex Semper mix Vatten och strösocker till kokning Vallmo- och sesamfrön till garnering Lös upp jästen med vattnet. Vispa ner fiberhusken och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är kladdig. Dela degen i 10 delar och forma runda bullar. Tryck ut ett hål i mitten av varje bulle med pekfingret. Snurra degbiten runt fingret som en rockring så att det blir ett större hål. Lägg ringarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt en matsked strösocker per två liter vatten. Lägg i ett par ringar i taget i det kokande vattnet och låt koka i ca 2 minuter på varje sida. Ta upp ringarna med en hålslev, låt droppa av och lägg tillbaka på plåten. Strö över vallmo- och/eller sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter.