Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Bagaren och Kocken. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfria baguetter (4 st) 20 g jäst 400 g (4 dl) vatten 10 g (1 msk) pulveriserat psyllium, tex Fiberhusk eller Premium Psyllium 50 g (1/2 dl) raps- eller olivolja 1 tsk salt 17 g (1 dl) pofiber 100 g (2 dl) glutenfritt havremjöl (går att byta ut mot mjölmix) 210 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax basmjöl eller Semper Mix Glutenfri mjölmix och olja till utbakning Flingsalt Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt olja, salt, pofiber, havremjöl och mjölmix. Arbeta degen ordentligt, gärna i assistent. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Mjöla ett bakbord (jag använder en silikonduk) med mjölmix och stjälp upp degen på det. Dela degen i fyra delar och arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig, men försök att använda så lite som möjligt. Rulla ut varje del till en baguette. Häll ut lite olja på bakbordet och rulla baguetterna i oljan. Vrid eventuellt ändarna åt varsitt håll så att du får "tvinnade" baguetter. Lägg baguetterna på en baguetteplåt (annonslänk) eller vanlig plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills de fått fin färg. Jag använder en baguetteplåt för att få fin form på mina baguetter. Det är inte nödvändigt men jag tycker att resultatet blir lite bättre med en sådan. En bra och prisvärd variant hittar du här: Baguetteplåt (annonslänk). Tips! Prova också mina recept på glutenfria vitlöksbaguetter och glutenfria minibaguetter.