Annons

Glutenfria baguetter

Här kommer receptet på goda och rustika glutenfria baguetter. De passar utmärkt som tilltugg till soppa eller fyllda med gott pålägg till frukost eller picknick.

Glutenfria baguetter

Glutenfria baguetter (4 st)
20 g jäst
400 g (4 dl) vatten
10 g (1 msk) fiberhusk
50 g (1/2 dl) raps- eller olivolja
1 tsk salt
17 g (1 dl) pofiber
100 g (2 dl) havremjöl (går att byta ut mot mjölmix)
210 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax
Mjölmix och olja till utbakning
Flingsalt

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt olja, salt, pofiber och mjölmix. Arbeta degen ordentligt, gärna i assistent.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  6. Mjöla ett bakbord (jag använder en silikonduk) med mjölmix och stjälp upp degen på det. Dela degen i fyra delar och arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig, men försök att använda så lite som möjligt. Rulla ut varje del till en baguette.
  7. Häll ut lite olja på bakbordet och rulla baguetterna i oljan. Vrid eventuellt ändarna åt varsitt håll så att du får ”tvinnade” baguetter. Lägg baguetterna på en baguetteplåt eller vanlig plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt.
  8. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills de fått fin färg.

Glutenfria baguetter

Annons

Prova också mitt recept på glutenfria vitlöksbaguetter.

Dela på:

Annons

Laddar