Glutenfria blåbärsbullar (ca 30 st) 50 g jäst 4 dl mjölk 2 msk fiberhusk 125 g rumsvarmt smör 1/2 dl strösocker 1/2 dl vit sirap 1/2 tsk salt 2 tsk stötta kardemummakärnor 2 tsk vaniljsocker 1 ägg 8 1/2 dl (510 g) glutenfri mjölmix Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker Blåbärssylt eller blåbär Uppvispat ägg och pärlsocker till garnering Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med mjölken i en bunke. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser till degen och arbeta den med degkrokar tills degen blir smidig. Observera att degen ska vara lite kladdig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in mer mjölmix om degen är för kladdig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta. Rör ihop smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen och bred den över degplattorna. Bred över ett ganska tunt lager med blåbärssylt och/eller strö över hela blåbär. Baka ut bullarna till önskad form, hur du gör snurror och snäckor hittar du beskrivning på i mitt recept på glutenfria kanelbullar. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 minuter. Prova mitt recept på glutenfria hastbullar med blåbär om du vill baka snabba blåbärsbullar utan jäsning. Tips på andra glutenfria bullrecept: kanelbullar, solbullar och kardemummabullar.