Glutenfria blåbärsrutor (ca 20 st)Botten:150 g rumsvarmt smör135 g (1 1/2 dl) strösocker120 g (3 dl) mandelmjöl12 g (1 msk) vaniljsocker12 g (1 msk) bakpulver180 g (3 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda1 ägg (55 g)Fyllning:Ev. 2 dl blåbärssyltCa 2-3 dl blåbär (frysta går bra)Ca 1 msk potatismjölCa 1 msk strösockerHavresmul:60 g smör70 g (2 dl) glutenfria havregryn90 g (1 dl) strösocker1 tsk vaniljsockerRör eller vispa ihop smör och strösocker till bottnen.Tillsätt mandelmjöl, vaniljsocker, bakpulver och glutenfri mjölmix och rör ihop till en smulig massa.Rör ner ägget och arbeta ihop till en deg.Strö lite mjölmix runtom degen och tryck ut den i en liten långpanna, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Degen är ganska kladdig så ett tips är att lägga plastfolie över degen innan du trycker ut den.Bred ut ett tunt lager blåbärssylt över kakan (det går också bra att utesluta sylten och bara använda blåbär).Lägg på färska eller frysta blåbär.Strö över potatismjöl och strösocker.Smält smöret till havresmulet. Tillsätt havregryn, strösocker och vaniljsocker och rör ihop till smulor.Strö havresmulet över blåbären.Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.Servera gärna rutorna med vispgrädde. Prova också att baka mina glutenfria lingonrutor med havresmul.Tips på andra goda glutenfria recept med blåbär:Naturligt glutenfri blåbärskakaGlutenfri blåbärsbudapestGlutenfri favoritpaj med blåbärGlutenfria blåbärsbullarGlutenfri ugnspannkaka med blåbärGlutenfria blåbärssconesGlutenfria hastbullar med blåbär