Glutenfria blåbärsscones i stekpanna (1 kaka, 4 bitar) 165 g (2 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix 1 tsk bakpulver 2 tsk strösocker 50 g (knappt 1 dl) blåbär 125 g (1 1/4 dl) mjölk Rör ihop mjölmix, bakpulver och strösocker i en bunke. Blanda ner blåbären. Tillsätt mjölken och rör ihop till en kladdig deg. Hetta upp en torr stekpanna. Strö mjölmix runtom degen och platta ut den i stekpannan. Grädda i några minuter på varje sida. Skär brödet i 4 bitar och ät det nygräddat som det är eller med exempelvis smör eller färskost på. Tips på fler goda glutenfria scones: Glutenfria engelska scones Glutenfria blåbärsscones Glutenfria majsscones Glutenfria stekpannescones Glutenfria jordgubbsscones Glutenfria muffinsscones Naturligt glutenfria scones