Annons

Glutenfria blåbärsscones i stekpanna

Enkla och snabba scones med blåbär som är lika goda till frukost som fika. Sconesen bakas utan ugn och får fin färg och god smak av blåbär.

Glutenfria scones med blåbär

Glutenfria blåbärsscones i stekpanna (1 kaka, 4 bitar)
165 g (2 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
1 tsk bakpulver
2 tsk strösocker
50 g (knappt 1 dl) blåbär
125 g (1 1/4 dl) mjölk

  1. Rör ihop mjölmix, bakpulver och strösocker i en bunke.
  2. Blanda ner blåbären.
  3. Tillsätt mjölken och rör ihop till en kladdig deg.
  4. Hetta upp en torr stekpanna. Strö mjölmix runtom degen och platta ut den i stekpannan. Grädda i några minuter på varje sida.
  5. Skär brödet i 4 bitar och ät det nygräddat som det är eller med exempelvis smör eller färskost på.

Glutenfria blåbärsscones i stekpanna

Annons
Annons

Glutenfria stekpannescones med blåbär

Glutenfria stekpannescones med blåbär

Frukost med glutenfria blåbärsscones

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar