Annons

Glutenfria blåbärsscones

Jag gillar verkligen scones, inte bara för att det går så snabbt att baka utan framför allt för att det blir så gott! De här sconesen med blåbär är verkligen snäppet godare än vanliga scones och med lite socker i degen blir de nästan som bakverk!

Glutenfria scones med blåbär

Glutenfria blåbärsscones (6 bitar)
180 g (3 dl) glutenfri mjölmix
50 g (1 dl) kokosmjöl (Sellton)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
1/4 tsk salt
50 g smör
200 g (2 dl) mjölk
Ca 40 g (3/4 dl) frysta blåbär
Strösocker att strö över

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Finfördela smöret i blandningen.
  3. Rör ner mjölken och tillsätt blåbären. Blanda försiktigt ihop degen.
  4. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut den till en rund kaka, ca 1-2 cm tjock.
  5. Strö över lite strösocker, nagga och skåra kakan i 6 bitar.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12-15 minuter.

Glutenfria blåbärsscones

Annons
Dela på:

Annons

Laddar