Glutenfria blondies (24 bitar) 175 g smör 175 g vit choklad 3 ägg 180 g (2 dl) strösocker 2 tsk vaniljsocker 1/4 tsk salt 75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl 120 g (2 dl) rismjöl Glasyr: 75 g smör 2 tsk vaniljsocker 1 msk mjölk 1 msk pressad citronsaft (kan bytas ut till mjölk) 210 g (3 1/2 dl) florsocker Smält smöret i en stor kastrull. Grovhacka chokladen och låt smälta i smöret. Tillsätt resterande ingredienser till kakan i kastrullen och rör ihop till en smet. Häll smeten i en form (min är 25 x 30 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, citronsaft och florsocker och rör ihop till en glasyr. Bred glasyren över kakan när den svalnat. Förvara kakan i kylskåpet så håller den sig saftig i flera dagar. Den går också bra att frysa. Tips! Tillsätt lite rivet citronskal i smeten om du vill ha mer citronsmak på kakorna. Kakan innan den toppas med glasyren. Garnera kakan med påskgodis till påsk! Tips på liknande glutenfria godsaker: Glutenfria brownies Glutenfria limerutor Glutenfri fudgekaka Glutenfria chocolate chip cookierutor Glutenfri vinbärskaka i långpanna Glutenfri daimfudgekaka