Annons

Glutenfria blondies

Jättegod naturligt glutenfri mjuk kaka med vit choklad och en underbar glasyr med smak av citron. Kakan är saftig och lätt att baka, det är egentligen bara att röra ihop alla ingredienser, grädda och sedan toppa med glasyren.

Glutenfria blondies (24 bitar)
175 g smör
175 g vit choklad
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl
120 g (2 dl) rismjöl

Glasyr:
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk
1 msk pressad citronsaft (kan bytas ut till mjölk)
210 g (3 1/2 dl) florsocker

  1. Smält smöret i en stor kastrull.
  2. Grovhacka chokladen och låt smälta i smöret.
  3. Tillsätt resterande ingredienser till kakan i kastrullen och rör ihop till en smet.
  4. Häll smeten i en form (min är 25 x 30 cm) klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, citronsaft och florsocker och rör ihop till en glasyr. Bred glasyren över kakan när den svalnat.
Annons

Förvara kakan i kylskåpet så håller den sig saftig i flera dagar. Den går också bra att frysa.

Annons

Tips! Tillsätt lite rivet citronskal i smeten om du vill ha mer citronsmak på kakorna.

Kakan innan den toppas med glasyren.

Annons

Garnera kakan med påskgodis till påsk!

Annons
Dela på:

4 kommentarer till “Glutenfria blondies”

  1. Silje skriver: 28 mars, 2021

    Kan man bruke annet mel? Semper eller tori kakemiks?☺️


    1. Anneli Bark skriver: 29 mars, 2021

      Det borde nog gå bra. I alla fall Semper, det andra mjölet känner jag inte till 🙂


  2. Jenny skriver: 28 mars, 2021

    Har provat 2 olika recept med rismjöl och upplever att kakorna konsistensen blir grynig någon annan som upplever samma sak?


    1. Anneli Bark skriver: 29 mars, 2021

      Jag har inte upplevt samma sak. Tycker att rismjöl snarare ger len konsistens på kakor och gillar att baka med det eftersom det är neutralt i smaken. Kan det kanske vara något annat än mjölet som gör att det blir grynigt?


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar