Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration! Glutenfria bondkakor (ca 20 st) 100 g rumsvarmt smör 70 g (3/4 dl) strösocker 12 g (1/2 msk) ljus sirap 45 g (1/2 dl) skållad mandel, grovhackad 1/2 tsk bikarbonat 45 g (1 dl) glutenfritt havremjöl 135 g (2 1/4 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda) Rör ihop smör och socker tills det blir vitt och poröst. Tillsätt sirap och grovhackad mandel. Blanda bikarbonat och mjölmix och rör ner i degen. Arbeta ihop till en deg. Forma degen till en rulle, ca 3-4 cm tjock. Slå in i plastfolie och låt ligga kallt i några timmar eller över natten. Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader ca 10-12 minuter. Kakorna innan gräddning. Kakorna efter gräddning. Tips på fler goda glutenfria småkakor: Glutenfria kolakakor Glutenfria kokostoppar Naturligt glutenfria hallongrottor Glutenfria nougatrutor Glutenfria chokladsnittar med flingsalt Glutenfria havrekakor Glutenfria chocolate chip cookies Glutenfria russinkakor