Annons
Annons

Glutenfria bondkakor

Bondkakor är en älskad klassiker på kakfatet. Här kommer mitt recept på glutenfria bondkakor som är knapriga och smakar precis som jag tycker att bondkakor ska smaka!

Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration!

Glutenfria bondkakor

Glutenfria bondkakor (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
70 g (3/4 dl) strösocker
12 g (1/2 msk) ljus sirap
45 g (1/2 dl) skållad mandel, grovhackad
1/2 tsk bikarbonat
45 g (1 dl) glutenfritt havremjöl
135 g (2 1/4 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda)

  1. Rör ihop smör och socker tills det blir vitt och poröst.
  2. Tillsätt sirap och grovhackad mandel.
  3. Blanda bikarbonat och mjölmix och rör ner i degen. Arbeta ihop till en deg.
  4. Forma degen till en rulle, ca 3-4 cm tjock. Slå in i plastfolie och låt ligga kallt i några timmar eller över natten.
  5. Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader ca 10-12 minuter.
Annons

Deg till glutenfria bondkakorKakorna innan gräddning.

Annons

Nybakade glutenfria bondkakorKakorna efter gräddning.

Glutenfria bondkakor på kakfat

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria bondkakor”

  1. Karolina skriver: 25 augusti, 2021

    Hej vad kan jag använda istället för havremjöl? Med vänlig hälsning, Karolina


    1. Anneli Bark skriver: 25 augusti, 2021

      Hej! Jag har inte provat med något annat men jag kan tänka mig att det går bra att byta ut havremjölet mot 1 dl rismjöl eller glutenfri mjölmix. Hälsningar Anneli


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar