Glutenfria brownies 150 g smör 150 g mörk choklad 3 dl strösocker 3 ägg 3/4 dl kakao 1 1/2 tsk vaniljsocker 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 2 1/4 dl (124 g) rismjöl Topping: 150 g ljus choklad 100 g smör 3 msk kakao 1 1/4 dl florsocker Smält smöret till brownien i en stor kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan direkt i kastrullen. Rör lite mellan varje ingrediens och blanda ihop till en jämn smet. Häll smeten i liten långpanna, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna. Smält chokladen till toppingen i mikro eller över ett vattenbad. Klicka ner smöret i bitar och rör tills smöret smält. Rör ner kakao och florsocker. Bred ut toppingen på kakan. Värm den lite om den är svår att breda ut. Ställ kakan kallt tills toppingen stelnat. Skär i bitar. Tips på andra glutenfria recept i långpanna: Glutenfri fudgekaka Glutenfria kärleksmums Glutenfria limerutor Glutenfria nutellarutor