Glutenfria cashewrutor (24 st) 225 g smör 70 g (1/2 dl) ljus sirap 180 g (2 dl) strösocker 1 msk vaniljsocker 1 msk bakpulver 280 g (8 dl) glutenfria havregryn 15 g (2 msk) cashewnötsmjöl (finns i märket Sellton) Garnering: 250 g baknougat 24 st cashewnötter Smält smöret i en stor kastrull på spisen. Ta kastrullen från värmen och rör ner övriga ingredienser i den ordning de står i receptet. Platta ut smeten i en liten långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter. Skär eller hyvla nougaten i tunna skivor och lägg på den varma kakan. Vänta en stund till den smält och bred sedan ut den så att nougaten täcker hela kakan. Placera ut cashewnötter jämnt över kakan så att det blir ca en cashewnöt per ruta. Ställ kakan svalt tills nougaten stelnat och skär den sedan i rutor. Här hittar du recept på liknande glutenfria kakor: Glutenfria nougatrutor Glutenfria havrerutor med choklad Glutenfria nutellarutor Glutenfria havrerutor med daim