Annons

Glutenfria cashewrutor

Nougatrutor är en av mina favoritkakor och cashewnöt är min favoritnöt. Här har jag provat att kombinera dem och bakat kakorna med cashewnötsmjöl och toppat nougattäcket med cashewnötter. Det blev en mycket lyckad kombination!

Glutenfria cashewrutor

Glutenfria cashewrutor (24 st)
225 g smör
70 g (1/2 dl) ljus sirap
180 g (2 dl) strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
280 g (8 dl) glutenfria havregryn
15 g (2 msk) cashewnötsmjöl (finns i märket Sellton)

Annons

Garnering:
250 g baknougat
24 st cashewnötter

  1. Smält smöret i en stor kastrull på spisen.
  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner övriga ingredienser i den ordning de står i receptet.
  3. Platta ut smeten i en liten långpanna, ca 25×30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter.
  5. Skär eller hyvla nougaten i tunna skivor och lägg på den varma kakan. Vänta en stund till den smält och bred sedan ut den så att nougaten täcker hela kakan.
  6. Placera ut cashewnötter jämnt över kakan så att det blir ca en cashewnöt per ruta.
  7. Ställ kakan svalt tills nougaten stelnat och skär den sedan i rutor.

Glutenfria cashewrutor med nougat

Dela på:

Annons

Laddar