Glutenfria chia- och pumpafrallor (ca 12 st) 50 g jäst 5 dl vatten, 37 grader 1 msk chiafrön 2 msk psylliumhusk 2 msk fibrex 2 dl havregryn (ren havre) 1 msk rapsolja 1 msk flytande honung 1 1/2 tsk salt 1/2 dl naturell yoghurt 1/2 dl lingon 2 dl pumpakärnor 8 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix Pumpakärnor till garnering Lös upp jästen i vattnet. Vispa ner chiafrön, psylliumhusk, fibrex och havregryn. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Klicka ut degen till bullar på plåtar med bakplåtspapper. Forma eventuellt bullarna med fuktade händer. Strö över pumpakärnor. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter. Prova även andra bröd med chiafrön: chiabröd, fitnesslimpa, chiafrallor.