Glutenfria chocolate chip cookierutor 200 g rumsvarmt smör 80 g (ca 1 dl) farinsocker 135 g (1 1/2 dl) strösocker 1 ägg 3 tsk vaniljsocker 1 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt 30 g (ca 1/2 dl) majsstärkelse 300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Kungsörnens för söta bakverk 100 g chokladknappar eller grovhackad choklad Vispa ihop smör, farinsocker och strösocker med elvisp tills det blir krämigt. Knäck i ägget och vispa lite till. Rör ihop de torra ingredienserna utom chokladen i en bunke och tillsätt till smeten. Arbeta ihop till en deg. Arbeta in hälften av chokladbitarna i degen. Tryck ut degen i en liten långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö resten av chokladbitarna över degen. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Skär kakan i rutor innan den svalnat. Tips på fler goda recept om du gillar chocolate chip cookies: Glutenfria chocolate chip cookies Glutenfri chocolate chip cookie kladdkaka Glutenfria triple chocolate chip cookies Glutenfria chocolate chip pancakes