Glutenfria chocolate chip cookies 100 g rumsvarmt smör 75 g (1 dl) farinsocker 90 g (1 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 ägg 1/4 tsk salt 1 tsk bakpulver 180 g (3 dl) glutenfri mjölmix 100 g (1 1/2 dl) chokladknappar Rör ihop smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Knäck i ägget och blanda till en smet. Blanda salt, bakpulver och glutenfri mjölmix i en bunke. Rör ner i smeten. Tillsätt chokladen och blanda ihop smeten. Ställ smeten kallt i minst 30 minuter. Rulla smeten till bollar och lägg glest på plåtar med bakplåtspapper. Tänk på att kakorna flyter ut på plåten. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Prova också mina glutenfria recept på triple chocolate chip cookies, glutenfria jordnötscookies och glutenfria hasselnötscookies.