Det här är en variant på "celiakibakelsen" som jag tog fram på uppdrag av Celiakiförbundet inför celiakidagen 2021. Det är samma botten men istället för chokladfudge och hallonmousse toppas de här bakelserna av en härligt len kolamousse och flingsalt. Recept på "celiakibakelsen" hittar du här: Celiakibakelsen! Glutenfria chokladbakelser med kolamousse (12 st) Chokladbotten: 300 g smör 360 g (4 dl) strösocker 3 ägg 60 g (1 1/2 dl) kakao 2 msk vaniljsocker 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 180 g (3 dl) rismjöl Kolamousse: 300 g (3 dl) vispgrädde 1 krm bakpulver (går att utesluta men gör moussen lättare att spritsa fint) 200 g karamelliserad mjölk (dulce de leche) Flingsalt till garnering Smält smöret till chokladbottnen i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg i det smälta smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och arbeta smeten slät. Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 25 x 30 cm), klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kallna. Vispa grädden till kolamoussen fast och fluffig tillsammans med bakpulvret. Bakpulvret gör att moussen blir finare när den spritsas men går att uteslutas. Vänd i den karamelliserade mjölken i grädden och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet. Låt sedan stå i kylen i minst 30 min. Skär den kalla chokladkakan i bitar. Mina bitar är rektangulära och ca 11x5 cm i storlek men det går förstås bra med valfri form och storlek på bakelserna. Lägg kolamoussen i en spritspåse och spritsa ut moussen på chokladbakelserna. Strö över lite flingsalt innan servering. Chokladkakorna som används till bakelsernas botten. Bakelserna när kolamoussen spritsats på. Toppa med lite flingsalt så blir bakelserna extra goda! Gillar du min blogg? Missa då inte att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration!