Glutenfria chokladbollar med brynt smör 105 g (3 dl) glutenfria havregryn 90 g (1 dl) strösocker 20 g (3 msk) kakao 10 g (1 msk) vaniljsocker 2 krm salt 100 g smör 1 msk kallt kaffe eller vatten Förslag på garnering: Kokos Pärlsocker Finhackade nötter Glutenfritt strössel Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Bryn smöret genom att smälta det i en kastrull på spisen. Vispa sakta i smöret när det börjar sjuda. Fortsätt vispa långsamt tills smöret börjar dofta nötigt och ändrar färg från ljusgult till gyllenbrunt. Häll då genast smöret över de torra ingredienserna. Tillsätt kaffe/vatten och rör om ordentligt. Ställ smeten kallt i minst 30 minuter. Rulla bollar av smeten och rulla i valfri garnering. Förvara chokladbollarna i kylskåpet. Tips på fler liknande recept: Glutenfria chokladbollar med nutellagömma Glutenfri chokladbollstårta Klassiska glutenfria chokladbollar Glutenfria kioskbollar Glutenfri chokladbollskladdkaka Glutenfria lakritsbollar