Annons

Glutenfria chokladbollar med brynt smör

Chokladbollar är en favorit i alla åldrar. Här kommer recept på en variant som är ÄNNU godare än vanliga chokladbollar. Att bryna smöret ger chokladbollarna en nötig och karamelliserad smak som jag älskar. Perfekt tilltugg till mello ikväll!

Glutenfria chokladbollar med brynt smör

Glutenfria chokladbollar med brynt smör
105 g (3 dl) glutenfria havregryn
90 g (1 dl) strösocker
20 g (3 msk) kakao
10 g (1 msk) vaniljsocker
2 krm salt
100 g smör
1 msk kallt kaffe eller vatten

Annons

Förslag på garnering:
Kokos
Pärlsocker
Finhackade nötter
Glutenfritt strössel

Annons
  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Bryn smöret genom att smälta det i en kastrull på spisen. Vispa sakta i smöret när det börjar sjuda. Fortsätt vispa långsamt tills smöret börjar dofta nötigt och ändrar färg från ljusgult till gyllenbrunt. Häll då genast smöret över de torra ingredienserna.
  3. Tillsätt kaffe/vatten och rör om ordentligt.
  4. Ställ smeten kallt i minst 30 minuter.
  5. Rulla bollar av smeten och rulla i valfri garnering. Förvara chokladbollarna i kylskåpet.

Goda glutenfria chokladbollar med brynt smör

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar