Glutenfria chokladbollar med flingsalt (ca 40 st) 150 g rumsvarmt smör 135 g (1 1/2 dl) strösocker 1 1/2 msk vaniljsocker 30 g (5 msk) kakao 1/2-1 tsk flingsalt (smaka av hur salt du vill ha smeten) 160 g (4 1/2 dl) glutenfria havregryn 1 1/2 msk kallt kaffe eller vatten Kokos till garnering Rör ihop alla ingredienser eller vispa ihop med elvisp. Krossa flingsaltet lite med fingrarna innan du tillsätter det om flingorna är stora. Låt smeten stå kallt någon timme så blir chokladbollarna lättare att rulla. Rulla bollar av smeten och rulla bollarna i kokos. Tips! Jag brukar hälla kokos i ett stort glas och skaka runt bollarna i glaset en efter en. Ett enkelt och kladdfritt sätt att täcka bollarna med kokos. Lägg chokladbollarna på ett fat och strö eventuellt över lite extra flingsalt. Förvara chokladbollarna i kylskåp. Om du också älskar chokladbollar vill jag även tipsa om de här recepten: Glutenfri chokladbollstårta Glutenfria klassiska chokladbollar Glutenfria chokladbollar med brynt smör Glutenfri chokladbollskladdkaka Glutenfria chokladbollar med nutellagömma