Glutenfria chokladbollar med flingsalt (ca 40 st)
150 g rumsvarmt smör
135 g (1 1/2 dl) strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
30 g (5 msk) kakao
1/2-1 tsk flingsalt (smaka av hur salt du vill ha smeten)
160 g (4 1/2 dl) glutenfria havregryn
1 1/2 msk kallt kaffe eller vatten
Kokos till garnering
- Rör ihop alla ingredienser eller vispa ihop med elvisp. Krossa flingsaltet lite med fingrarna innan du tillsätter det om flingorna är stora.
- Låt smeten stå kallt någon timme så blir chokladbollarna lättare att rulla.
- Rulla bollar av smeten och rulla bollarna i kokos. Tips! Jag brukar hälla kokos i ett stort glas och skaka runt bollarna i glaset en efter en. Ett enkelt och kladdfritt sätt att täcka bollarna med kokos.
- Lägg chokladbollarna på ett fat och strö eventuellt över lite extra flingsalt. Förvara chokladbollarna i kylskåp.
Om du också älskar chokladbollar vill jag även tipsa om de här recepten:
Glutenfri chokladbollstårta
Glutenfria klassiska chokladbollar
Glutenfria chokladbollar med brynt smör
Glutenfri chokladbollskladdkaka
Glutenfria chokladbollar med nutellagömma