Annons

Glutenfria chokladbollar med flingsalt

Det här är utan tvekan de godaste chokladbollarna jag ätit. Saltet förhöjer verkligen smaken och ger det lilla extra som gör dem oemotståndliga. Jag har bakat två satser på två dagar nu, det är omöjligt att sluta äta!

Glutenfria chokladbollar med flingsalt

Glutenfria chokladbollar med flingsalt (ca 40 st)
150 g rumsvarmt smör
135 g (1 1/2 dl) strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
30 g (5 msk) kakao
1/2-1 tsk flingsalt (smaka av hur salt du vill ha smeten)
160 g (4 1/2 dl) glutenfria havregryn
1 1/2 msk kallt kaffe eller vatten
Kokos till garnering

  1. Rör ihop alla ingredienser eller vispa ihop med elvisp. Krossa flingsaltet lite med fingrarna innan du tillsätter det om flingorna är stora.
  2. Låt smeten stå kallt någon timme så blir chokladbollarna lättare att rulla.
  3. Rulla bollar av smeten och rulla bollarna i kokos. Tips! Jag brukar hälla kokos i ett stort glas och skaka runt bollarna i glaset en efter en. Ett enkelt och kladdfritt sätt att täcka bollarna med kokos.
  4. Lägg chokladbollarna på ett fat och strö eventuellt över lite extra flingsalt. Förvara chokladbollarna i kylskåp.
Annons

Glutenfria salta chokladbollar

Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar