Annons

Glutenfria chokladsnittar med flingsalt

God fortsättning på det nya året kära ni! Jag tycker att vi inleder 2020 med ett recept på en underbar småkaka med en härlig smakmix av sött och salt. Flingsalt och choklad är så gott ihop tycker jag!

Glutenfria chokladsnittar med flingsalt

Glutenfria chokladsnittar med flingsalt (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
90 g  (1 dl) strösocker
15 g (2 1/2 msk) kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
En nypa flingsalt
150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix
30 g ( ca 1/2) uppvispat ägg
Flingsalt, pärlsocker och 1/2 uppvispat ägg till pensling

  1. Vispa ihop smör och strösocker med elvisp.
  2. Tillsätt de torra ingredienserna samt ett halvt uppvispat ägg och rör ihop till en deg.
  3. Rulla ut degen till två längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och flingsalt.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Låt svalna lite men skär i sneda bitar innan de svalnat helt.

Glutenfria chokladsnittar med flingsalt

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar