Glutenfria chokladsnittar med glasyr (ca 16 st) 100 g rumsvarmt smör 30 g (1/2 dl) florsocker 6 g (1 msk) kakao 80 g (1 dl) potatismjöl 75 g (1 1/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Glasyr: 90 g (1 1/2 dl) florsocker Ca 1 msk vatten Rör ihop smör och florsocker i en bunke. Rör ner kakao, potatismjöl och mjölmix och arbeta ihop degen. Dela degen i två delar och rulla ut till längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt svalna en stund på plåten. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr. Anpassa mängden vatten så att glasyren får bredbar konsistens. Bred ut glasyren i mitten av längderna. Låt stelna och skär sedan längderna i sneda bitar. Så här ser mina längder ut innan de gräddas i ugnen. Kakorna innan de skärs i bitar. Tips! Av samma deg kan man baka glutenfria dubbla chokladkakor med fyllning. Du gillar kanske också glutenfria chokladsnittar med flingsalt och glutenfria daimchokladsnittar!