Annons

Glutenfria chokladsnittar med glasyr

Jättegoda chokladkakor som smälter i munnen, toppade med en vanlig sockerglasyr. Det kan knappast bli bättre! Det här är en klassisk småkaka som jag inte ätit sedan jag var liten när mormor brukade baka dem. Från och med nu kommer jag att baka dem ofta!

Glutenfria kakor med glasyr

Glutenfria småkakor med choklad och glasyr

Glutenfria chokladsnittar med glasyr (ca 16 st)
100 g rumsvarmt smör
30 g (1/2 dl) florsocker
6 g (1 msk) kakao
80 g (1 dl) potatismjöl
75 g (1 1/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

Glasyr:
90 g (1 1/2 dl) florsocker
Ca 1 msk vatten

Annons
  1. Rör ihop smör och florsocker i en bunke.
  2. Rör ner kakao, potatismjöl och mjölmix och arbeta ihop degen.
  3. Dela degen i två delar och rulla ut till längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt svalna en stund på plåten.
  5. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr. Anpassa mängden vatten så att glasyren får bredbar konsistens.
  6. Bred ut glasyren i mitten av längderna. Låt stelna och skär sedan längderna i sneda bitar.

Glutenfria chokladsnittar innan gräddningSå här ser mina längder ut innan de gräddas i ugnen.

Annons

Glutenfria chokladsnittar med glasyr på plåtKakorna innan de skärs i bitar.

Annons

Glutenfria chokladkakor med sockerglasyr

Tips! Av samma deg kan man baka glutenfria dubbla chokladkakor med fyllning.

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar