Annons

Glutenfria chokladsnittar med hallon

Supergoda glutenfria chokladsnittar med smak av hallon. Jag tycker att hallon och choklad är en så god kombination och i de här mjuksega kakorna är kombinationen fantastisk.

Glutenfria chokladsnittar med hallon

Glutenfria chokladsnittar med hallon (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
2 1/2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1 msk hallonsylt
1/2 uppvispat ägg
Frystorkade hallon och 1/2 uppvispat ägg till pensling

  1. Rör eller vispa smör och strösocker vitt och luftigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med hallonsylt och ägg.
  3. Arbeta ihop till en deg.
  4. Dela degen i två bitar och rulla ut till längder.
  5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö över frystorkade hallon. Det går också bra med pärlsocker om du inte hittar hallon i din butik.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Skär längderna i sneda bitar innan de svalnat helt.

Glutenfria hallonsnittar med choklad

Annons
Dela på:

Annons

Laddar