Annons

Glutenfria chokladsnittar

Underbara klassiska småkakor med chokladsmak.

2015-04-30 20_Fotor
Glutenfria chokladsnittar (ca 25 st)
100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
2 1/2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
1/2 uppvispat ägg
Pärlsocker och 1/2 uppvispat ägg till pensling

Annons

1. Rör eller vispa smör och socker fluffigt.
2. Tillsätt kakao, vaniljsocker, bakpulver, mjölmix och 1/2 uppvispat ägg. Blanda ihop till en deg.
3. Dela degen i två delar och rulla ut till längder på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lätt, pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
5. Grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter. Skär i sneda bitar innan de hunnit svalna.

Annons
Dela på:

6 kommentarer till “Glutenfria chokladsnittar”

  1. lala skriver: 17 mars, 2016

    Har bakat dom idag. Underbara o så himla goda. Tack för receptet. Ha en fin dag. Kram


    1. Anneli Andersson skriver: 17 mars, 2016

      Vad roligt att höra, tack snälla för din kommentar! /Anneli


  2. Anna skriver: 5 juli, 2019

    Hej! Jag provade det här receptet men det gick inte att rulla alls. Det var som att rulla en gegga? Trots att jag tagit mer mjöl och haft degen i kylen. Gör jag något fel eller ska det kanske vara mer mjöl i?


    1. Anneli Andersson skriver: 6 juli, 2019

      Hej! Svårt att säga vad som gått fel. Jag bakar ofta dessa och har inte upplevt samma problem. Degen är lite kladdig men jag brukar ändå kunna rulla den direkt på bakplåtspapperet utan extra mjöl. Det låter som om du använder antingen för mycket smör eller för lite mjöl men mängderna är väl beprövade. Jag lägger till viktmått på mjölmixen i receptet så får du exakt mängd om du väger. Du kan också prova att vända runt degen i mjölmix innan du rullar ut den så kladdar den inte lika mycket. Lycka till! Kram Anneli


  3. Sarah skriver: 25 januari, 2020

    Ska det vara 1/5 Uppvispat ägg i smeten också? 😅


    1. Anneli Bark skriver: 26 januari, 2020

      Hej! Ja det ska vara 1/2 uppvispat ägg i degen och resten att pensla med. Jag har förtydligat det i receptet nu. Lycka till!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar