Annons

Glutenfria ciabatta

Otroligt gott ljust bröd som har luftbubblor och är sådär härligt segt precis som ciabatta ska vara. Degen behöver inte knådas utan ingredienserna rörs bara ihop snabbt och enkelt så får jäsningen göra jobbet.

Glutenfria ciabatta (9 st)
25 g jäst
400 g (4 dl) vatten
30 g (2 msk) oliv- eller rapsolja
1 msk strösocker eller honung
1 tsk salt
495 g (9 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå)
Mjölmix till utbakning

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med vattnet.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop degen. Det räcker att använda en slev och röra ihop degen, den behöver inte knådas eller arbetas särskilt mycket. Obs! Degen ska vara lös och kladdig.
  4. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 60 minuter.
  5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Strö lite mjölmix över degen och platta ut den till en några centimeter tjock platta. Knåda inte degen, det ska vara så mycket luft som möjligt kvar i degen.
  6. Skär i bitar. Jag tycker att det blir lagom med 9 bitar.
  7. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Annons
Annons

Annons

Dela på:

Annons

Laddar