Glutenfria ciabatta (9 st) 25 g jäst 400 g (4 dl) vatten 30 g (2 msk) oliv- eller rapsolja 1 msk strösocker eller honung 1 tsk salt 495 g (9 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå) Mjölmix till utbakning Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med vattnet. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop degen. Det räcker att använda en slev och röra ihop degen, den behöver inte knådas eller arbetas särskilt mycket. Obs! Degen ska vara lös och kladdig. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 60 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Strö lite mjölmix över degen och platta ut den till en några centimeter tjock platta. Knåda inte degen, det ska vara så mycket luft som möjligt kvar i degen. Skär i bitar. Jag tycker att det blir lagom med 9 bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på fler goda glutenfria brödrecept: Glutenfri bovetelimpa Glutenfritt bröd i form Glutenfria tekakor med morot Glutenfria frukostrutor med frön Naturligt glutenfria hönökakor Glutenfria grötbullar