Missa inte att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration! Glutenfria citronmuffins (16 st små eller ca 8 st stora) 75 g smör 2 ägg 90 g (1 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 28 g (1/2 dl) mandelmjöl 28 g (1/2 dl) majsstärkelse 55 g (1 dl) rismjöl Finrivet skal från 1 citron Smält smöret och låt svalna medan du blandar ihop resten av smeten. Vispa ihop ägg och strösocker med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smeten. Tvätta citronen (använd helst en ekologisk citron) och riv skalet fint. Tillsätt skalet till smeten tillsammans med det smälta smöret och rör försiktigt ihop till en smet. Ställ ut muffinsformar (jag har gjort minimuffins i små formar men det går även bra med vanliga formar) i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt om du inte har en muffinsplåt. Fyll formarna till ca två tredjedelar med smet. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 15 minuter om du gör minimuffins och 20-25 minuter om du gör större muffins. Känn efter med en sticka att de är färdiggräddade innan du tar ut dem ur ugnen. Stickan ska vara torr. Muffinsarna innan gräddning. Muffinsarna efter gräddning. Muffinsarna håller sig goda och saftiga i ett par dagar i rumstemperatur om de förvaras i plastpåse. Det går också bra att frysa ner dem. Tips på fler goda glutenfria muffins: Glutenfria kladdkakemuffins Glutenfria mazarinmuffins Glutenfria muffins Glutenfria chokladmuffins med kolagömma Glutenfria pannkaksmuffins Glutenfria semmelmuffins Glutenfria muffinsscones Glutenfria hallonmuffins med krämig topping