Annons

Glutenfria citronmuffins

Jättegoda och saftiga glutenfria muffins med smak av citron. Välj själv om du vill göra små eller stora muffins, oavsett vad så kommer de att ha strykande åtgång!

Missa inte att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration!

Glutenfria citronmuffins

Glutenfritt fika med citronmuffins

Glutenfria citronmuffins (16 st små eller ca 8 st stora)
75 g smör
2 ägg
90 g (1 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
28 g (1/2 dl) mandelmjöl
28 g (1/2 dl) majsstärkelse
55 g (1 dl) rismjöl
Finrivet skal från 1 citron

Annons
  1. Smält smöret och låt svalna medan du blandar ihop resten av smeten.
  2. Vispa ihop ägg och strösocker med elvisp.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smeten.
  4. Tvätta citronen (använd helst en ekologisk citron) och riv skalet fint. Tillsätt skalet till smeten tillsammans med det smälta smöret och rör försiktigt ihop till en smet.
  5. Ställ ut muffinsformar (jag har gjort minimuffins i små formar men det går även bra med vanliga formar) i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt om du inte har en muffinsplåt. Fyll formarna till ca två tredjedelar med smet.
  6. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 15 minuter om du gör minimuffins och 20-25 minuter om du gör större muffins. Känn efter med en sticka att de är färdiggräddade innan du tar ut dem ur ugnen. Stickan ska vara torr.

Glutenfria muffins innan gräddningMuffinsarna innan gräddning.

Annons

Nygräddade glutenfria muffinsMuffinsarna efter gräddning.

Annons

Glutenfria citronmuffins i muffinsplåt

Muffinsarna håller sig goda och saftiga i ett par dagar i rumstemperatur om de förvaras i plastpåse. Det går också bra att frysa ner dem.

Citronmuffins glutenfritt fika

Glutenfria minimuffins med citron

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar