Glutenfria cookies med vit choklad 100 g rumsvarmt smör 75 g (1 dl) farinsocker 90 g (1 dl) strösocker 1 msk ljus sirap 1 ägg 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda 100 g vit choklad, grovhackad Vispa ihop smör, farinsocker, strösocker, sirap och ägg med elvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Låt stå kallt en stund. Rulla degen i lite mjölmix om den är kladdig och forma degen till bollar med mjölade händer. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut i ugnen, nio kakor per plåt är lagom. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Tips på andra glutenfria småkakor: Glutenfria drömmar Glutenfria chokladsnittar Glutenfria favoritkakor Glutenfria gaffelkakor Glutenfria wienerstänger