Annons

Glutenfria daimsnittar

Kolakakor är något av det godaste som finns i kakväg tycker jag. Med daimbitar i kakorna blir de om möjligt ännu godare och kan ätas som godis!

Glutenfria daimsnittar

Glutenfria daimsnittar (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
20 g (1 msk) ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
180 g (3 dl) glutenfri mjölmix
1 dubbeldaim, grovhackad

  1. Rör eller vispa ihop smör, strösocker och sirap tills det blir krämigt.
  2. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, glutenfri mjölmix och hackad daim. Vänd ner det i smeten och arbeta ihop till en deg.
  3. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en längd.
  4. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
  6. Låt svalna lite på plåten och skär längderna i sneda bitar innan de svalnat helt.
Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar